Nou centru educațional la Timișoara

La Timișoara a fost inaugurat astăzi, 3 mai 2011, Centrul Educațional „Antimis” al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează TRINITAS TV. Înființarea acestuia este primul pas în implementarea unui proiect strategic finanțat din fonduri europene.

Programul își propune prevenirea abandonului școlar și menținerea în sistemul educațional a 500 de elevi din Centrul și Vestul țării.

„25 de copii vor fi asistați de către o echipă pluridisciplinară, asistent social, psiholog, doi socio-animatori educativi și un psiholog și printr-un program bine stabilit de activități complexe care vor depăși curricula ministerului vor completa educația de formare și ce este cel mai important îi va motiva pe copii să rămână de fapt în învățământul de stat, privat, de durată și să-și continue educația”, a spus părintele Cristian Pavel, consilier social.

Centrul Educațional „Antimis” funcționează în parohia Timișoara – Fabric Vest. Proiectul este implementat de Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia și Arhiepiscopia Timișoarei în parteneriat cu mai multe instituții administrative și organizații cu scop filantropic din țară.

În Arhiepiscopia Timișoarei vor mai fi deschise în perioada următoare încă patru centre educaționale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…