Nou așezământ social în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Așezământul Social „Sfântul Mucenic Ciprian” din Ocna Mureș a fost inaugurat astăzi, 2 octombrie 2012. Slujba de binecuvântare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează TRINITAS TV.

„Biologic vorbind copiii sunt generațiile mature de mâine ale omenirii, veriga de legătură organică dintre prezent și viitor. Pe plan spiritual-moral ei sunt mugurii idealurilor creștine de perfecțiune, modele de viață pentru cei din jurul lor. Având grijă de copii noi îl imităm pe Hristos care a zis Lăsați copiii să vină la Mine„, a spus ÎPS Părinte Irineu.

Așezământul de la Ocna Mures isi desfasoara activitatea intr-o clădire in care din anul 1974 si pana in anul 1997 a functionat cresa de copii din localitate.

In cadrul Centrului de zi sunt sprijiniți 25 de copii, încercându-se prevenirea abandonului școlar și familial, imbunatatirea rezultatelor la învățătură, formarea unor principii si conduite morale de viata, precum si responsabilizarea comunitatii locale fata de problemele copiilor.

La final, IPS Părinte Arhiepiscop Irineu a oferit gramate de apreciere celor ce s-au implicat în organizarea acestui centru de asistență socială. În prezent în Arhiepiscopia Alba Iuliei funcționează 18 Case de Tip Familial.

Comentarii Facebook


Știri recente