Nou an universitar la Dunărea de Jos

Noul an academic a debuta și la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați printr-o slujbă de Te Deum oficiată în Catedrala arhiepiscopală, în prezența Înaltpreasfințitul Părinte Casian, chiriarhul locului, informează TRINITAS TV.

Festivitatea de deschidere a continuat în Aula universității, proaspăt renovată. Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat cu acest prilej lucrările.

Tot în această zi, ierarhul Dunării de Jos a participat la festivitatea de deschidere a „Facultății de Medicină și farmacie” din Galați, eveniment care a avut loc în curtea Spitalului de copii „Chir și Ioan”. Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a pus piatra de temelie pentru noua biserică ce urmează să fie construită, cu hramul „Sfinților doctori fără de arginți Chir și Ioan”.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: „Ce poate să fie mai înălțător la deschiderea noului an universitar la Dunărea de Jos, decât Te Deum-ul în catedrală în prezența cadrelor didactice universitare, binecuvântarea sălii mari Aula Magna, în interiorul căreia a avut deschiderea festivă a anului universitar și prezența noastră la Spitalul Sfinții doctori fără de arginți Chir și Ioan de pediatrie unde s-a binecuvântat și s-a sfințit locul pentru noua biserică a copiilor”.

La evenimentele din această zi au participat numeroși studenți, părinți și cadre didactice.

Comentarii Facebook


Știri recente