Noi stareți în Arhiepiscopia Bucureștilor

Mănăstirile prahovene Caraiman și Suzana și-au primit noii stareți. Ieromonahul David Petrovici a fost instalat stareț la Mănăstirea ‘Sfânta Cruce’ sâmbătă, 10 iulie, iar monahia Mitrodora Ferțu a fost așezată ieri-seară în scaunul stăreției Mănăstirii Suzana, informează ‘Ziarul Lumina’.

Evenimentele au avut loc în prezența celor doi exarhi ai Arhiepiscopiei Bucureștilor, arhimandritul Timotei Aioanei, exarh cultural, și arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, exarh administrativ.

Sâmbătă-seara, după slujba Privegherii, cei doi exarhi l-au instalat pe noul stareț de la Caraiman pe postul ce devenise vacant la sfârșitul lunii iunie a acestui an.

‘Din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, sâmbătă-seara a avut loc instalarea ieromonahului David Petrovici în postul de stareț al Mănăstirii ‘Sfânta Cruce’. Acesta a fost numit în urmă cu o lună exarh pentru zona de munte a județului Prahova. Decizia de numire a fost citită de părintele Teofil Anăstăsoaie, exarhul administrativ al arhiepiscopiei, iar apoi părintele David a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh, celor doi exarhi și părintelui Gherontie Puiu, care s-a ocupat de lucrările de construcție a celor două biserici, a corpului de chilii și a clopotniței’, a spus arhimandritul Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor. La eveniment au fost prezenți Savin Emanuel, primarul orașului Bușteni, și viceprimarul Nae Savel, deputați în Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureștilor, precum și primarul comunei Izvoarele. Au fost prezenți, de asemenea, foarte mulți preoți, stareții și starețele din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor.

‘În Mănăstirea Caraiman, se cere o intensificare a vieții duhovnicești, misionare și administrative și, de aceea, părintele ieromonah David Petrovici va continua lucrarea pe care părintele Gherontie Puiu a început-o în urmă cu 14 ani’, a adăugat arhimandritul Timotei Aioanei.

O altă mănăstire la care a fost instalat un nou stareț este ‘Suzana’, tot din județul Prahova. Instalarea noii starețe a mănăstirii, monahia Mitrodora Ferțu, a fost oficiată luni-seara tot de cei doi exarhi ai Arhiepiscopiei Bucureștilor. Noua stareță a mănăstirii este licențiată în teologie și a făcut ascultare mai mult timp la Cancelaria mănăstiri.

Comentarii Facebook


Știri recente