Noi specialiști pentru muzeele bisericilor și mănăstirilor din Patriarhia Română

Biserica Ortodoxa Română are încă 24 de specialiști pe problemele de evidență, gestiune și ocrotire a patrimoniului, informează Radio TRINITAS. Aceștia au absolvit, ieri, 17 septembrie, cursurile de gestionar custode pentru muzeu organizate de Centrul de Pregătire Profesională pentru Patrimoniu al Patriarhiei Române. Noii gestionari custozi vor funcționa în cadrul muzeelor de pe lângă bisericile și mănăstirile din toate eparhiile Patriarhiei Române.

Etapa finală a celui de-al treilea curs de gestionar-custode de sală a fost organizată la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus și a debutat, marți, 15 septembrie. Cursanții au susținut un examen care a constat într-o serie de teste și în susținerea lucrărilor realizate pe baza unor teme care vizează evidențierea patrimoniului cultural-religios din țara noastră.

Sectorul Patrimoniu Cultural al Patriarhiei Române va organiza, tot la Mănăstirea Brâncoveanu, în perioada 14-19 octombrie, un curs pentru muzeografi, la care vor participa cursanți proveniți de la centrele eparhiale și de la muzeele mănăstirilor din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente