Noi slujitori pentru credincioșii din Italia

În Duminica a IV-a după Rusalii, în data de 10 iulie 2011, Preasfințitul Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, a hirotonit noi slujitori pentru comunitatea ortodoxă românească din Italia. Evenimentul a avut loc cu ocazia sărbătoririi hramului Bisericii ‘Sfinții Epictet și Astion’ din Avezzano. În cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Siluan a hirotonit întru preot pe diaconul Iulian Munteanu, pe seama Parohiei ‘Sfinții Doctori fără de arginți’ din Treviso și întru diacon pe tânărul Laurențiu Nacu pe seama Parohiei ‘Toți Sfinții’ din Monza, informează ‘Ziarul Lumina’. De asemenea, tânărul Sergiu Arcaleanu a primit hirotesia în ipodiacon. La sărbătoarea Parohiei ‘Sfinții Epictet și Astion’ din Avezzano au luat parte foarte mulți credincioși, dimpreună cu primarul orașului Avezzano, diverse oficialități locale și reprezentanți ai Crucii Roșii. Din sobor au făcut parte, dimpreună cu Preasfințitul Siluan, aproape toți preoții din Protopopiatul Abruzzo, Italia.

Parohia din Avezzano adăpostește părticele din moaștele Sfinților Mucenici Epictet și Astion. Ele au fost aduse în luna aprilie a acestui an, cu ocazia vizitei Preasfințitului Visarion, Episcopul Tulcii.

‘Am fost mereu legat de Sfinții Epictet și Astion, fiind cântăreț și apoi diacon, timp de patru ani, la Catedrala arhiepiscopală din Constanța. Acești sfinți mi-au fost alături tot timpul și de aceea am convenit să punem bisericii noastre acest hram’, ne-a declarat părintele Mircea Dănuț Mititelu, parohul bisericii. ‘Fiind profund îndatorați ajutorului acestor sfinți, ne-am străduit mereu să facem cunoscută oamenilor lucrarea celor doi sfinți, pe nedrept ignorați de către unii oameni. Am tipărit peste 10.000 de iconițe și 5.000 de broșuri cu viața și Acatistul sfinților, pe care le dăruim în fiecare duminică. Vorbindu-le oamenilor despre Sfinții Epictet și Astion, ei înțeleg cât de importanți sunt aceștia pentru noi, fiind cei mai vechi sfinți de pe teritoriul României. Am sfătuit credincioșii să pună copiilor numele acestor doi mucenici și chiar avem deja 10 copilași care poartă numele Sfinților Epictet și Astion’, a mai adăugat părintele paroh.

Comentarii Facebook


Știri recente