Noi membri ai familiei Bisericii Ortodoxe

Anul omagial al Sfântului Botez și al Sfintei Cununii a început cu un eveniment important în Protoieria Iași 1. Ieri, 13 ianuarie, la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” – Ezăreni, patru tineri au primit Taina Sfântului Botez. Catehumenii cu vârste de peste 20 de ani provin de la Așezământului social „Omenia”. Înainte de a primi Taina Sfântului Botez, cei patru au fost catehizați.

„Botezul persoanelor majore diferă prin faptul că nefiind adulți nu au nevoie de un naș. Săvârșirea tainei Sfântului Botez li se administrează în mod direct, prin faptul că ei înșiși săvârșesc prin viu grai lepădarea de satana și unirea cu Mântuitorul Iisus Hristos. Neavând nași,ei mărturisesc singuri învățătura de credință, adică Crezul nostru ortodox”, a spus părintele Mihai Iordăchescu, parohul Bisericii „Acoperământul Maicii Domnului” – Ezăreni, județul Iași.

Fundația „Omenia” preia copiii abandonați din orfelinate pentru că după vârsta de 18 ani ei trebuie să părăsească sistemul de asistență socială. Fundația dispune de aproximativ 50-60 de locuri. Tinerii sunt ajutați să se integreze în viața socială, învață diferite meserii și sunt ajutați să-și întemeieze o familie.

La Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” – Ezăreni au mai fost botezați acum doi ani alți cinci tineri.

Comentarii Facebook


Știri recente