În cadrul ultimei zile a lucrărilor celui de-al IV-lea Congres Național al Facultăților de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română au fost prezentate trei noi hărți biblice de perete, informează TRINITAS TV. Hărțile vor fi putea fi folosite ca material didactic pentru Istoria Vechiului și a Noului Testament și Istoria Bisericii Universale.
„Hărțile vin atât în sprijinul studenților, profesorilor de teologie, profesorilor de Religie din școli, precum și în sprijinul oricărui om interesat de istoria umanității, dar în special de istoria creștinismului și de înțelegerea mult mai bună și aprofundată a Sfintei Scripturi. Aceste hărți ale Vechiului și ale Noului Testament ne arată locul concret, în mod detaliat, în care S-a întrupat Fiul lui Dumnezeu, iar prin aceasta aceste hărți sunt o dovadă a realității Întrupării lui Iisus Hristos și o dovadă a așezării și a intrării creștinismului în istorie”, a spus Pr. Conf. Dr. Daniel Benga, Prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
Materialele cartografice au fost realizate de firma „Cartographia Studium SRL”, din Cluj-Napoca, firmă care colaborează cu Patriarhia Română încă din anul 2008.
Pentru armonizarea informațiilor privind numele orașelor biblice și corectura de rigoare, la fel ca și în cazul hărților realizate anterior, s-a apelat la specialiști ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.