Noi manuale pentru Facultățile de Teologie

Manualele universitare de Teologie vor fi reeditate. În acest sens, Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române a organizat marți, 30 octombrie 2012, la Palatul Patriarhiei o întâlnire de lucru a Comisiei pentru elaborarea manualului de Istorie Bisericească Universală. Au participat 5 profesori titulari pe această disciplină de la mai multe Facultăți de Teologie Ortodoxă din țară, după cum ne informează TRINITAS TV.

„Împreună purcedem acum la aducerea la zi, la nivelul informației actuale, a acestui manual. Deocamdată fixăm exact temele, sau mai precis elaborăm într-o formă definitivă programa analitică și apoi temele respective le împărțim între noi și fiecare dintre cei prezenți este responsabil pentru elaborarea a aproximativ a douăzeci de teme. Vor mai fi întâlniri să vedem cum progresăm cu elaborarea materialului. Aș dori să mai precizez că noi fixăm și o serie de criterii metodologice pentru orientarea celor care elaborează astfel de materiale, criterii pe care să le punem la dispoziția și celor care vor lucra la elaborarea altor manuale, de la alte discipline”, a spus Pr. Prof. Dr. Viorel Ioniță de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Manualul de Istorie Bisericească Universală va fi reeditat la una dintre Editurile Patriarhiei Române cel târziu în toamna anului viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…