Noi lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului

Vremea bună și zilele calde de toamnă determină, și în această perioadă, continuarea lucrărilor într-un ritm susținut la viitoarea Catedrală patriarhală. În curând vor începe și operațiunile necesare la sistemul de hidroizolație.

„În momentul de față se lucrează la lucrările de turnare a betonului de egalizare după care se va monta sistemul de hidroizolație din plumb pe un strat suport de polistiren care după cosmetizarea pereților mulați se va trece imediat la faza următoare de montare a foliei de plumb atât vertical cât și orizontal după care noi vom demara în continuare armarea și turnarea betonului”, a declarat inginerul Ion Ion pentru TRINITAS TV.

Întrucât este vorba despre un edificiu reprezentativ, de interes național, metodele de lucru sunt complexe și implică tehnologii avansate: „Este o lucrare mare, un volum mare de muncă, o structură care comportă multe aspecte mai dificile decât o lucrare normală. Spre exemplu, execuția armăturii în momentul de față este realizată pe un sistem mai complicat din cauza înălțimii radierului, aproape de 5 m, care comportă o tehnologie de susținere și montare a armăturii, iar modul de cofrare, din cauza unor zone casetate care sunt complicate noi am studiat și am ajuns la concluzia că execuția acestor lucrări poate să fie realizată numai folosind tehnologii avansate de execuție pe care noi le-am pus deja la punct și le vom urmări astfel încât să nu avem lucrări care nu pot fi executate în momentul în care ajungi la un stadiu”, a mai precizat inginerul Ion Ion.

Mai multe informații despre stadiul lucrărilor dar și despre cum puteți contribui la realizarea Catedralei Mântuirii Neamului puteți afla accesând site-ul www.catedralaneamului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente