Noi lucrări la Catedrala Mântuirii Neamului

În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile din ultimele zile, cei aproape 150 de muncitori de pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului au lucrat și lucrează într-un ritm susținut, astfel încât lucrările se află în graficul stabilit. Ieri a fost turnată o nouă șarjă de beton.

Ieri, 23 ianuarie 2012, după ce a fost pregătită zona pentru continuarea lucrărilor la fundația Catedralei Mântuirii Neamului, prin îndepărtarea zăpezii care s-a depus în ultimele zile, și au fost finalizate sudurile, echipa de ingineri a dat undă verde pentru turnarea unei noi șarje de beton în grinda longitudinală.

‘Au fost turnați în jur de 350 mc de beton în grinda longitudinală, în axul SS, PP. Betonul va fi turnat în zona dintre axele SS – PP, 13 – 21. Grinda trebuia turnată de sâmbătă, dar ploaia și ninsoarea care au început să cadă au împiedicat turnarea betonului. De luni dimineață, odată cu îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au fost începute toate demersurile și depuse eforturile necesare pentru pregătirea terenului și finalizarea betonării. Se va merge apoi cu armarea grinzilor secundare pe toată zona dinspre est spre vest’, a declarat inginerul Petre Chiuță de la Sectorul Monumente și construcții bisericești al Patriarhiei Române, potrivit Ziarul Lumina.

Cei care doresc să sprijine lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului o pot face la orice parohie sau mănăstire din cuprinsul Patriarhiei Române sau în următoarele conturi: cont BCR (LEI): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109, sucursala sector 4, București; cont BCR (EUR): RO96 RNCB 0075 0048 9503 0111, sucursala sector 4, București; cont BCR (USD): RO26 RNCB 0075 0048 9503 0110, sucursala sector 4, București. Pentru mai multe informații poate fi accesat site-ul http://www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente