Noi forme de pastorație în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În anul 1996, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Chiriarhul locului, a luat naștere o nouă formă de misiune pastorală – asigurarea asistenței religioase pentru persoanele cu deficiențe de auz, pentru nevăzători, precum și pentru rromii din țară și Diaspora, informează TRINITAS TV.

Primul preot care a slujit în limbaj mimico-gestual a fost părintele Constantin Onu, consilier în cadrul Sectorului asistență socială al Eparhiei: „Povara și grija de atunci și de acum a fost și este aceea că surzii nu au un limbaj mimico-gestual pus la punct. Domeniile pe specialități sau cel religios lipsește în foarte mare măsură. A rânduit Dumnezeu să se înceapă, prin Biserica Ortodoxă Română, ca punct de plecare Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, traducerea integrală a Liturghiei în limbaj mimico-gestual”.

Începând cu anul 1999, în planul de învățământ al Facultății de Teologie Ortodoxă din Pitești au fost incluse cursuri de limbaj mimico-gestual. De asemenea, în cadrul acestor programe speciale au fost incluse și persoanele cu deficiențe de vedere.

De curând a fost fondată și corala Efatta, unica formație cu transpunere în limbajul mimico – gestual din țara noastră. Membrii acesteia s-au implicat și în punerea în scenă a unor piese cu tematică religioasă.

În prezent, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost demarat și un amplu proiect ce vizează construirea a 12 lăcașuri de cult pentru comunitățile de rromi din cadrul Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente