Noi duhovnici în Arhiepiscopia Sibiului

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, i-a îndemnat pe cei patru duhovnici hirotesiți la praznicul Întâmpinării Domnului să își conștientizeze pe deplin misiunea, să administreze corect Taina Spovedaniei și să mențină echilibrul între acrivie și iconomie în duhovnicie și în administrarea canoanelor.

După cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a hirotesit întru duhovnici patru preoți ce au fost hirotoniți recent pentru trei parohii din Arhiepiscopia Sibiului și pentru lucrarea misionară din Protopopiatul Mediaș. Părintele Mitropolit Laurențiu a participat la slujba Vecerniei, din 2 februarie, oficiată la Catedrala mitropolitană ‘Sfânta Treime’ din Sibiu. După slujba religioasă, pr. Răzvan-Andrei Crăciun de la Parohia Mălâncrav, pr. Adrian Cornel Toacșe de la Parohia Mihăileni, pr. Marius Valentin Bela de la Parohia Oprea Cârțișoara și pr. Nicolae Fetean, preot misionar la Protopopiatul Mediaș au fost hirotesiți duhovnici, primind binecuvântarea arhierească de a spovedi și de a-și începe lucrarea duhovniciei în comunitățile încredințate spre păstorire.

Misiunea duhovnicului

La sfârșitul slujbei de hirotesie, IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe noii duhovnici să conștientizeze pe deplin misiunea de duhovnic, să administreze corect Taina Spovedaniei și să mențină echilibrul între acrivie și iconomie în duhovnicie și în administrarea canoanelor.

‘Prima misiune la care sunteți chemați este aceea de a conștientiza pe toți credincioșii de rolul spovedaniei, de a-i chema și a le ușura accesul spre această curățire lăuntrică. Din păcate, există un obicei care nu este ortodox, de a te împărtăși cât mai rar și de a te spovedi numai în timpul posturilor, deci de a lăsa sufletul gol, descoperit, toată perioada anului. Sunt 365 de zile, în care sunt atâtea duminici și sărbători, în care oficiem Sfânta Liturghie și se împărtășește doar preotul. Aducându-i pe credincioși la spovedanie, trebuie să le creați acest mediu, această dorință și această bucurie de a se apropia de Dumnezeu și de a-și descărca povara. Cu cât oamenii vin mai des la spovedanie, cu atât povara este mai ușoară, întrucât au mai puțin de mărturisit’, a subliniat IPS Mitropolit Laurențiu.

Comentarii Facebook


Știri recente