Noi discutii referitoare la unificarea Bisericii Ortodoxe Rusa din diaspora cu BO Rusa

Ierarhii Bisericii Ortodoxe Ruse din diaspora vor discuta mecanismele de unificare cu Biserica Ortodoxa Rusa (cu sediul la Moscova) atunci cand vor convoca un sinod al episcopilor, cel mai probabil la inceputul anului 2005, a declarat joi Arhiepiscopul ortodox rus Marc al Germaniei. El a afirmat in continuare ca trebuie discutate toate amanuntele administrative si dogmatice cu Patriarhul Moscovei in cadrul unui sinod in care sa fie prezenti toti ierarhii Patriarhiei.

Actuala apropiere dintre cele doua Biserici Ortodoxe rusesti a inceput in 2003 cu un schimb de vizite. In 2003 si 2004 ierarhii din diaspora rusa s-au intalnit cu Patriarhul Alexei al II-lea si cu oficiali de varf din Patriarhia Moscovei si au luat parte la multe slujbe comune in Rusia. Arhiepiscopul Marc a declarat pentru Itar-Tass ca discutiile interbisericesti nu sunt deloc usoare, dar exista vizibile progrese.

Biserica Rusa din diaspora are in jurisdictie aproximativ 300 de parohii pe intreg mapamondul. Patriarhia Moscovei detine jurisdictia asupra a peste 20 000 de parohii in tarile din fosta Uniune Sovietica si in alte parti ale lumii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…