Noi clopote pentru Catedrala Mitropolitană din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a participat luni, 6 aprilie 2009, la ceremonia de întâmpinare a noilor clopote pentru Catedrala Eparhială din Târgoviște, acordând Înalta sa binecuvântare pentru instalarea lor în clopotnița reconfigurată a Catedralei.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a subliniat semnificația spirituală a clopotelor în tradiția ortodoxă, amintind despre importanța deosebită a momentului. Noile clopote, care împodobesc sfântul lăcaș al vechii Mitropolii a Țării Românești și actuala Catedrală Eparhială, vor chema, de acum înainte, credincioșii târgovișteni la rugăciune, vor aminti peste timp, așa cum mărturisesc inscripțile lor, despre: Sf. Neagoe Basarab Voievodul Țării Românești (1512-1521), Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, de la a cărui trecere la Domnul am comemorat, anul trecut, o jumătate de mileniu și de cei 500 de ani de la tipărirea, la Târgoviște, a „Liturghierului” lui Macarie (1508 – 2008).

Cele patru noi clopote ale Catedralei Eparhiale din Târgoviște de: 3 tone, 2 tone, 500 kg și 300 kg au fost confecționate la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon și vor înlocui vechile clopote, care dateză de la începutul secolului trecut.

Sursa: BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI

Comentarii Facebook


Știri recente