Noi cetățeni ai României

Cetățenia română este legătura și apartenența unei persoane la statul român. Aceasta se dobândește prin naștere, adopție sau la cerere. Astăzi, la Sediul Autorității Naționale pentru cetățenie din București, 160 de persoane au depus jurământul de credință față de România, informează TRINITAS TV. La momentul solemn a participat și Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, ca delegat al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Biserica Ortodoxă Română cuprinde pe toți românii care locuiesc nu numai în România, dar care au ales ca să trăiască în occident sau din cauza vitregiilor vremii trăiesc peste hotarele României. Vă doresc multă sănătate și să aveți parte de pace și de bucurii”, a spus Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul.

După rostirea jurământului de credință, noii cetățeni ai României au intonat Imnul Național. Persoanele care au dobândit cetățenia română provin din Republica Moldova și Ucraina.

Ceremonii de depunere a jurământului față de România a noilor cetățeni au loc la Sediul Autorității Naționale din Capitală bilunar.

Comentarii Facebook


Știri recente