Noi centre sociale pentru copiii defavorizați, în Arhiepiscopia Craiovei

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, și Marilena Bogheanu, Directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia, au semnat marți, 30 august, la Craiova, două importante contracte care urmează să fie finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional 2007-2013.

Primul contract are ca obiect înființarea la Craiova, pe strada Amaradia nr. 15, a unui centrului social de zi pentru copiii defavorizați, informează mitropoliaolteniei.ro. În cadrul imobilului se vor presta servicii pentru 200 de beneficiari. În acest sens vor fi amenajate mai multe spații, însumând: magazie pentru igienico-sanitare, un punct sanitar, o sală de mese, un oficiu pentru pregătirea mesei, sală pentru joacă, sală pentru spectacole, sală pentru activități instructiv-educative și o încăpere destinată activităților artistice. Proiectul este în valoare totală de 780 de mii de euro, dintre care 620 de mii nerambursabili.

Cel de-al doilea contract, intitulat „Centru social multifuncțional în Târgu Jiu, județul Gorj”, își va fixa locația pe strada Dobrogeanu Gherea, la nr. 33. În cadrul imobilului se vor acorda servicii sociale pentru cel puțin 300 de copii proveniți din categoriile sociale defavorizate. Vor fi amenajate: o sală de tarapie ocupațională, o sală de conferințe, un punct sanitar, birou administrativ, grup sanitar, două săli pentru activitățile educaționale, grup sanitar și oficiu pentru instructori și grup sanitar pentru copii. Contractul este în valoare de 890 de mii de euro, dintre care 704 mii nerambursabili.

Comentarii Facebook


Știri recente