Noi burse oferite de Fundația Mitropolitul Bartolomeu

Fundația „Mitropolitul Bartolomeu” din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului i-a desemnat pe cei 34 de bursieri pentru anul școlar și universitar 2012-2013, după cum informează „Ziarul Lumina”. Fondul alocat pentru bursele din acest an este de aproape 78 de mii de lei. Cele 130 de dosare au fost evaluate pe criterii privind performantele școlare și profilul social al familiei. Proiectele de cercetare ale masteranzilor au fost evaluate de o comisie formată din profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, după cum a spus administratorul Fundației „Mitropolitul Bartolomeu”, pr. Bogdan Ivanov, care a arătat că, în cazul acestora, s-a urmărit în special deschiderea interdisciplinară.

„Evaluarea dosarelor elevilor de liceu și a studenților s-a făcut pe baza unei grile de punctaj în conformitate cu care s-au luat în considerare atât notele, cât și numărul membrilor familiei raportat la venitul acestora. S-au luat în considerare și situațiile particulare, cum ar fi cazurile de tineri cu părinți divorțați sau tineri orfani”, a spus pr. Bogdan Ivanov.

Până în prezent, Fundația „Mitropolitul Bartolomeu”, înființată în urmă cu patru ani, a acordat 145 de burse, unor tineri din întreaga țară, indiferent de etnia sau confesiunea lor, în valoare de peste 363 de mii de lei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…