Noi apariții în colecția opere – „Dumitru Stăniloae”

La Editura Basilica a Patriarhiei Române au apărut de curând două noi volume din seria Opere complete „Dumitru Stăniloae”, potrivit TRINITAS TV.

Volumul 4 cuprinde cunoscuta lucrare „Iisus Hristos sau restaurarea omului”, publicat pentru prima dată în 1943. Această ediție este prefațată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și prezintă câteva particularități esențiale față de precedentele variante. În primul rând, toate citatele indicate în text sau în note de Părintele Stăniloae în limbile de origine (greacă veche, germană, franceză) au fost traduse. Textul a fost editat pentru a corespunde limbii române actuale și erorile de redactare din edițiile trecute au fost îndreptate. De asemenea, în deschiderea volumului este prezentată o cronologie a vieții Părintelui, fiind indicate și datele la care au fost publicate cele mai importante dintre lucrările sale.

Volumul 5 cuprinde lucrarea „Chipul nemuritor al lui Dumnezeu”, operă care a apărut pentru prima dată în 1987 și care, indică Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în Cuvânt înainte, se află în strânsă legătură cu „Iisus Hristos sau restaurarea omului” pe care, de fapt, o continuă.

În seria Opere complete „Dumitru Stăniloae” a fost publicată, în primele 3 volume, publicistica Părintelui.

Puteți cumpăra volumele de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente