Noi apariții editoriale

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a Patriarhiei Române au apărut, în colecția „Credința ortodoxă”, trei noi volume, potrivit TRINITAS TV. Unul dintre acestea cuprinde opera lui Tertulian „Despre botez”, primul tratat din literatura creștină dedicat Tainelor Botezului și Mirungerii, realizat la începutul veacului al III-lea. Cel de-al doilea volum adună o parte din omiliile Sfântului Epifanie de Salamina, promotor al monahismului și apărător neîntrecut al credinței în secolul al IV-lea. Tot din același secol sunt si scrierile Sfântului Grigorie de Nazianz, din perioada controverselor doctrinare din preajma celui de-al doilea Sinod Ecumenic, intitulate: „Cuvântul la Sfânta Lumină (Bobotează), „Cuvântul la Cincizecime” și „Cuvântul 37”.

Cele trei ediții, tipărite cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pot fi achiziționate de la magazinele de carte bisericească și de la pangarele bisericilor din Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre cutremurul din Turcia și Grecia. Mesaj de solidaritate adresat Patriarhului Ecumenic

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat durerea față de pierderile suferite de Grecia și Turcia în urma cutremurului produs vineri. Preafericirea Sa a transmis un mesaj de solidaritate, adresat Patriarhului Ecumenic Bartolomeu: Sanctităţii Sale Bartolomeu…