Noi amanunte privind Congresul international Familia si Viata la inceputul unui nou mileniu crestin

In perioada 25-27 septembrie curent, la Palatul patriarhal din Bucuresti se va desfasura Congresul international Familia si Viata la inceputul unui nou mileniu crestin, organizat de Patriarhia Romana in colaborare cu Biserica Catolica din Romania. Congresul se va afla sub patronajul presedintelui Romaniei, Ion Iliescu.

Vor participa si vor sustine comunicari membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, reprezentanti ai Vaticanului si ai Episcopatului Catolic din Romania, profesori de Teologie si alti specialisti ortodocsi si catolici din tara si din strainatate, membri ai celor doua Camere ale Parlamentului, membri ai guvernului, reprezentanti ai vietii academice si universitare romanesti cu responsabilitati si preocupari in domeniu.

Congresul isi propune identificarea de solutii concrete si ajungerea la situatia ca cele doua Biserici si ceilalti factori responsabili ai societatii romanesti sa actioneze in comun in apararea vietii si pentru protejarea familiei, din ce in ce mai agresata de pericole de tot felul.

Congresul se va desfasura sub forma a opt sesiuni de lucru, avandu-i ca moderatori, in ordine, pe IPS Ioan Robu, Arhiepiscop si Mitropolit romano-catolic de Bucuresti, Pr. prof. univ. Dumitru Popescu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, P.S. Aurel Perca, Episcop auxiliar al Episcopiei romano-catolice de Iasi, P.S. Casian Craciun, Episcop ortodox al Dunarii de Jos, prof. univ. Violeta Barbu, Institutul de Istorie Nicolae Iorga, Bucuresti, prof. univ. dr. Maria Voinea, Facultatea de Sociologie Bucuresti, P.S. Jozsef Tempfli, Episcop romano-catolic de Oradea, Pr. prof. univ. Nicolae Necula, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Sesiunea de deschidere, marti, la ora 9,00, il va avea ca moderator pe IPS Nifon Mihaita, Arhiepiscopul ortodox al Targovistei. In cadrul acestei sesiuni vor rosti alocutiuni P.F. Parinte Teoctist, Patriarhul BOR, Eminenta Sa Cardinalul Alfonso Lopez Trujillo, presedintele Consiliului Pontifical pentru Familie, si presedintele Ion Iliescu. In sesiunea finala, moderata de IPS Nifon Mihaita si IPS Ioan Robu, va fi adoptat un mesaj final. La incheierea Congresului va avea loc o conferinta de presa, informeaza Biroul de presa al Patriarhiei Romane.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…