Noi activități ale ascoriștilor craioveni în Postul Mare

În Duminica a II-a din post, a Sfântului Grigorie Palama, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, filiala Craiova, a organizat în sala de conferințe a Căminului ‘Renașterea’ o nouă seară duhovnicească. A fost invitat pr. lect. univ. dr. Adrian Ivan, care le-a vorbit celor prezenți despre ‘Importanța citirii psalmilor’, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia. Tema a stârnit interesul tinerilor, având în vedere că în ASCOR Craiova s-a constituit un grup de 20 de studenți care, cu binecuvântarea IPS Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, citesc Psaltirea în timpul Postului Mare.

În aceeași zi, tinerii au vizitat bătrânii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Craiova. Programul activităților continuă și în săptămâna următoare cu seara de muzică psaltică, în fiecare luni, începând cu ora 19:00, prilej cu care tinerii, îndrumați de teologul Alexandru Motorga, învață cântările Sfintei Liturghii. Atelierul de pictură (icoane pe lemn) se desfășoară în ziua de joi (de la ora 19:00), cu sprijinul lui Ionuț Dumitrașcu, profesor de arte plastice la Colegiul Național ‘Ștefan Velovan’ din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…