Nemțenii se închină la moaștele Sfântului Apostol Andrei

Sute de credincioși au participat astăzi, 30 noiembrie, la hramul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei” din Târgu Neamț. Slujba a fost oficiată de părintele arhim. Dosoftei Șcheul, mare eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Iași, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează mmb.ro.

Bucuria sărbătorii a fost sporită prin aducerea, la această biserică, a unui fragment din moaștele Sfântului Apostol Andrei. Sfintele moaște au fost aduse de la Mănăstirea Radovașnița din Serbia de către părintele arhimandrit Nicolae Malișici, care la finalul Liturghiei și-a exprimat bucuria de a se afla la catedrala din Târgu Neamț, în ziua de prăznuire a Sfântului Andrei.

„Mulțumesc Bunului Dumnezeu că în această zi m-a adus aici, între dumneavoastră, și, cu o gură și cu o inimă să ne rugăm bunului Dumnezeu și să ne adunăm cu toții în Hristos prin Sfântul Apostol Andrei. Dumnezeu să vă binecuvânteze în veci vecilor”, a spus părintele arhimandrit Nicolae Malișici, după cum ne informează Radio TRINITAS.

În anul 2005, când au fost aduse la Iași moaștele Sfântului Apostol Andrei, catedrala din Târgu Neamț a primit din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, al doilea hram, închinat Apostolului românilor.

Comentarii Facebook


Știri recente