Nasterii Maicii Domnului este sarbatoarea orasului Targu Neamt

In perioada 6-8 septembrie se organizeaza in municipiul Targu Neamt ample manifestari prilejuite de cea de a XIII-a editie a zilelor orasului.

Asa cum ne-a declarat Parintele Ioan Dogariu, protopop de Targu Neamt, a fost aleasa aceata perioada pentru ca ‘dintotdeauna crestinii de aici au avut o mare evlavie la Maica Domnului’

Primarul orasului Targu Neamt, Decebal Arnautu, ne-a spus ca sarbatoarea zilelor orasului a luat fiinta acum 13 ani, fiind instituite printr-o hotarare a Consiliului Local. El a adaugat ca astazi, in jurul orei 16.00 va avea loc la Casa de Cutura o expozitie de icoane a pictorului Ioan Popei din Piatra Neamt, o expozitie de pictura, de scuptura, de arta fotografica si de heraldica. Duminica va avea loc expozitia de flori Floralia, editia a XII-a, iar la ora 11.00 deschiderea Targului Mesterilor Populari, editia a X-a. Deasemenea tot duminica la ora 13.00 va avea loc o slujba de Te-Deum, la care va participa parintele Ioan Dogariu, Protopop deTargu Neamt precum si alti preoti din oras. Luni, in piata Obor din Targu Neamt, se va desfasura editia a doua a expozitiei agrozootehnice, expozitie insotita de spectacolul sustinut de fanfara, de cantareata de muzica poulara Mioara Velicu si de rapsodul popular Neculai Gavriliu. In cadrul zilelor orasului Targu Neamt se va desfasura si actiunea intitulata Usi deschise, organizata de Fundatia filantropica Omenia.

Comentarii Facebook


Știri recente