Nașterea Maicii Domnului cinstită la Timișoara

Numeroși credincioși timișoreni au cinstit praznicul ” Nașterii Maicii Domnului” la biserica parohiei Timișoara-Iosefin, din protopopiatul Timișoara I, care și-a serbat cu această ocazie hramul.

Ca în fiecare an, la 8 septembrie 2012, bucuria credincioșilor adunați la hram a fost încununată de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Aici, Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica închinată ” Nașterii Maicii Domnului”, înconjurat fiind de un ales sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. paroh Ionel Popescu, vicar- administrativ al eparhiei. În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit în treapta diaconiei pe teologul Ionel-Manuel Popescu, după cum ne informează mitropolia-banatului.ro. În finalul slujbei soborul slujitorilor a oficiat Slujba Parastasului întru pomenirea ctitorilor și preoților slujitor ai bisericii din cartierul timișorean Iosefin, precum și slujba de binecuvntare a prinoaselor aduse de credincioși cu ocazia praznicului. Totodată, au fost sfințite două icoane ale Maicii Domnului, realizate în mozaic, ce împodobesc capela ” Sfânta Maria”, de la demisolul lăcașului de cult.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a transmis credincioșilor și slujitorilor parohiei Timișoara- Iosefin, binecuvântarea și felicitările Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, pentru râvna și efortul neobosit al acestora în buna organizare și desfășurare a vieții religioase din această parte a orașului, prin numeroasele activități culturale și social- caritative organizate în fiecare an. Parohia Timișoara-Iosefin, de la înființarea sa, din anul 1921, până în prezent a desfășurat prin vrednicii săi slujitori și credincioși numeroase acțiuni social- filantropice și pastoral- misionare, venind astfel, în întâmpinarea nevoilor celor aflați în suferință și în grele încercări.

Dintre personalitățile care au avut un rol deosebit în înființarea parohiei Timișoara Iosefin amintim pe Iacob Marian și soția sa Lenca, principalii ctitorii ai bisericii, Emanuil Ungurianu, renumit avocat, filantrop și om de cultură bănățean, și preotul Ioan Imbroane, primul slujitor al bisericii .

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…