Nașterea Domnului sărbătorită la Arad

La Praznicul Nașterii Domnului, Înalt Preasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfânta Treime” din Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În prezența a mii de credincioși participanți la sfânta slujbă, în cuvântul de învățătură, Înalt Preasfinția Sa a explicat citirile Praznicului (Galateni 4, Matei 2), făcând legătura dintre planurile lucrării dumnezeiești, al Creației, al Providenței și al Desăvârșirii, stăruind asupra Apostolului zilei privind înfierea noastră prin har, robul devenind fiu și moștenitor al Împărăției cerurilor, urmând Fiului Omului, totodată Fiului lui Dumnezeu, Mântuitorul Iisus Hristos. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Catedralei arhiepiscopale, condus de diaconul Laviniu Morariu. În aceeași atmosferă de praznic, în după-amiaza zilei de Crăciun, Înalt Preasfinția Sa a participat la slujba de Vecernie, împărtășind celor prezenți părintești binecuvântări.

A doua zi de Crăciun, la sărbătoarea Soborului Maicii Domnului și a Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana, IPS Timotei a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Veche din municipiul Arad, înconjurat de soborul preoților și diaconilor de la Parohia Arad – Centru. La momentul cuvenit, în cadrul Sfintei Liturghii, Înalt Preasfinția Sa a tâlcuit citirile Apostolului și Evangheliei zilei, subliniind, mai ales în contextul Apostolului (Evrei 2), lucrarea mântuirii prin jertfa Mântuitorului la care se face părtaș fiecare creștin, Maica Domnului și sfinții mijlocind spre împlinire, despre rolul femeii creștine, al mamelor în special, în educarea copiilor și tineretului în duh creștin, istoria biblică și cea bisericească consemnând cele pilduitoare spre învățătură și zidire.

În ziua prăznuirii Sfântului Arhidiacon Ștefan, IPS Timotei a slujit la Mănăstirea Arad-Gai, în prezența soborului maicilor și surorilor și a unui mare număr de pelerini. Chiriarhul a vorbit celor prezenți despre mărturiile și martiriile creștine ale primelor veacuri privind Persoana Mântuitorului, cu referire specială la cuvântarea și martiriul Arhidiaconului Ștefan (Faptele Apostolilor 7).

Comentarii Facebook


Știri recente