Nașterea Domnului, prăznuită la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a săvârșit Sfânta Liturghie la praznicul Nașterii Domnului, în Catedrala mitropolitană, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujba de Crăciun au participat numeroși credincioși, Catedrala mitropolitană arătându-se a fi neîncăpătoare.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotonit în treapta preoției pe tânărul diacon Călin Tiberiu, numit pe seama Parohiei Uivar, din Protopopiatul Timișoara I, după cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Tot în cadrul slujbei, pr. Valentin Boancheș, consilier economic al Arhiepiscopiei Timișoarei, a citit Pastorala de Crăciun a Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, adresată clerului, cinului monahal și drept-măritorilor creștini din curpinsul eparhiei Timișoarei.

Chiriarhul a îndemnat credincioșii la bucurie duhovnicească și nădejde în mai bine, deoarece prezența trupească a Domnului nostru Iisus Hristos pe pământ este dovada vie și puternică a împlinirii făgăduinței lui Dumnezeu dată strămoșilor noștri, a dragostei Sale părintești și a purtării Sale de grijă față de noi oamenii.

În finalul slujbei, soborul credincioșilor și al slujitorilor a interpretat o serie de colinde tradinționale românești, alături de corala catedralei mitropolitane, condusă de pr. Dan Dragomir.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Mitroplit Nicolae, credincioșilor prezenți le-au fost împărțite iconițe cu Nașterea Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…