Muzeul Unirii din Iași va găzdui vernisajul expoziției de icoane „Maica Domnului în iconografia ortodoxă”

La Muzeul Unirii din Iași va avea loc mâine vernisajul expoziției de icoane „Maica Domnului în iconografia ortodoxă”. Vor fi expuse icoane ce provin din colecțiile Muzeului Etnografic al Moldovei și Muzeului de Artă, din fondul de icoane al Mănăstirilor Agapia, Neamț și Golia, precum și din colecția „Patriarh Nicodim Munteanu” a parohiei Sfântul Nicolae din comuna Pipirig, județul Neamț.

Manifestarea va cuprinde și un recital cu cântări pascale susținut de corul studenților teologi „Sfântul Cosma Melodul” de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași, informează Radio TRINITAS.

Expoziția este organizată de Complexul Muzeal Național „Moldova” în colaborare cu Mitropolia Moldovei și Bucovinei și va fi deschisă până pe 11 aprilie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…