Muzeul de Arta Bisericeasca si Bibliofil al Eparhiei Husilor va fi premiat de Ministerul Culturii si Cultelor.

Muzeul de Arta Bisericeasca si Bibliofil al Eparhiei Husilor va fi premiat de Ministerul Culturii si Cultelor.

Pentru modul in care a fost prezentat, Muzeul Episcopiei Husilor va primi Premiul I pe tara la Sectiunea Muzee Bibliofile si de Arta Veche Bisericeasca.

Premiul va fi inmanat Prea Sintitului Ioachim – Episcopul Husilor, in cadrul Galei Premiilor Patrimoniului Cultural National, eveniment ce va avea loc maine la Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti.

Prea Sfintitul Ioachim – Episcopul Husilor ne-a oferit mai multe detalii despre premierea Muzeului de Arta Bisericeasca si Bibliofil al Eparhiei Husilor: ‘La cererea Ministerului Culturii si Cultelor, Episcopia Husilor a trimis ceea ce avea mai de valoare in Muzeul sau. In urma concursului organizat de catre Ministerul Culturii si cultelor, Episcopia Husilor a primit Premiul I la Muzee Bibliofile si de Arta Bisericeasca. Inmanarea Premiului va avea loc in data de 2 aprilie 2005 la Ministerul Culturii si Cultelor in prezenta d-nei Ministru Mona Musca si a altor iubitori de cultura.’

Muzeul de Arta Bisericeasca si Bibliofil al Eparhiei Husilor cuprinde peste 4000 de exemplare de carte veche si 700 de obiecte de arta veche bisericeasca aflate in patrimoniul Episcopiei Husilor. Printre acestea se numara: Cazania lui Varlaam din 1643 si numeroase icoane pe lemn din secolul al XVIII-lea. Muzeul a fost sfintit si inaugurat pe data de 29 iunie 2004. Evenimentul a avut loc in prezenta Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, a Prea Sfintitului Ioachim – Episcopul Husilor si a d-lui Razvan Theodores – Ministrului Culturii si Cultelor de atunci.

Comentarii Facebook


Știri recente