Municipiul Tecuci își va serba Ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe

Municipiul Tecuci se pregătește să își sărbătorească ocrotitorul, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. În această seară, la principalele instituții de cultură din oraș vor fi organizate mai multe expoziții și programe artistice.

Mai multe detalii cu privire la evenimentele de mâine a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele protopop de Tecuci, Gheorghe Joghiu: „Avem în colaborare cu Biblioteca municipală o expoziție de Artă plastică, iar cu Muzeul o expoziție de culturi materiale ale epocii bronzului în sudul Moldovei la Galeriile de Artă ‘George Petrașcu’. În jurul orei 17:00 Casa de cultură va prezenta un program de coregrafie și tradiții populare. La Biblioteca municipală vor fi prezentate într-o expoziție de carte religioasă toate volumele cu un conținut teologic și religios din secțiile Bibliotecii municipale”.

Mâine, 23 aprilie, în ziua praznicului, vor fi organizate o serie de acțiuni social-filantropice. Totul va culmina cu Sfânta liturghie arhierească ce va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos la Catedrala din Tecuci, lăcaș aflat de asemenea sub ocrotirea Sfântului Gheorghe.

Tot mâine vor fi premiați și câștigătorii din Protopopiatele Galați și Tecuci ai concursului „Crezul Meu”. Elevii premianți își vor primi diplomele chiar din mâna Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Casian, pe esplanada Catedralei din Tecuci.

Comentarii Facebook


Știri recente