Municipiul Târgoviște are o nouă biserică parohială

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de numeroși preoți și diaconi, în prezența autorităților locale și județene, dar și a numeroși credincioși, a săvârșit ieri, 24 octombrie, slujba punerii pietrei de temelie la noua biserică parohială a Cartierului „Tineretului” din Municipiul Târgoviște, cu hramul „Sf. Voievod Neagoe Basarab”, cel mai nou cartier al vechii Cetăți de Scaun a Țării Românești, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său de învățătură Înaltpreasfinția Sa a evidențiat trăsăturile esențiale ale ocrotitorului acestei noi biserici, Sf. Voevod Neagoe Basarab, marele sprijinitor al întregii Ortodoxii de la începutul secolului al XVI-lea și exemplu desăvârșit de conducător politic creștin, dar și rolul deosebit al lăcașului de cult într-o parohie, pentru misiunea și pastorația Bisericii, precum și pentru manifestarea publică a credinței poporului lui Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…