Municipiul Făgăraș își sărbătorește ocrotitorii

Sfinții Martiri Brâncoveni sunt sărbătoriți astăzi, 16 august, în Biserica Ortodoxă Română. Cu acest prilej, municipiul Făgăraș își sărbătorește ocrotitorii.

Sărbătoarea a debutat în această dimineață la Biserica închinată Sfinților Martiri. Aici, a fost adusă racla cu sfintele moaște de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu, iar apoi Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat Sfânta Liturghie, informează Radio TRINITAS.

„Racla cu sfintele moaște din Catedrala Mitropolitană a fost pusă în Catedrala din Făgăraș, catedrală în lucru, ca binecuvântare a lui Dumnezeu să se reverse asupra lucrătorilor și această lucrare să fie dusă la bun sfârșit. Avem în această raclă un fragment din moaștele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir și fragmente multe de la sfinții noștri români și nu numai, dar mai ales de la sfinții de la Niculițel, apoi Epictet și Astion și alți sfinți români precum Sfântul Iosif de la Partoș”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

„Am început sărbătorile cetății Făgărașului cu Sfânta Liturghie arhierească, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu care astăzi se află la Sfânta Mănăstire Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, când și acolo se sărbătorește hramul Paraclisului. Ne bucurăm mult că racla cu sfintele moaște de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu a fost adusă spre închinare credincioșilor”, a spus Preasfințitul Episcop Andrei Făgărășanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Comentarii Facebook


Știri recente