Mulțumiri pentru cei care au ajutat oamenii din Buzău și Vrancea

Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, a oficiat Sfânta Liturghie duminică, 26 februarie 2012, la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din municipiul Focșani, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfinția Sa și-a exprimat încă o dată recunoștința față de cei care au sprijinit în ultima vreme Eparhia Buzăului și Vrancei: „Iubirea semenilor este poruncă dumnezeiască și trebuie să însoțească pe fiecare creștin ortodox. Iubirea semenilor, iată, s-a dovedit o dată în plus, în aceste zile când Vrancea și Buzăul au fost în nămeți, când mulți dintre frații noștri erau izolați, că frații noștri din alte zone ale țării, din Maramureș, București, Suceava, Galați, Constanța au venit să ne ajute la dezăpezire, cu alimente, precum și cu alte ajutoare spre a fi în folosul fraților”.

Biserica focșăneană „Sfinții Trei Ierarhi” a fost ridicată pentru a suplini nevoia de rugăciune a credincioșilor din Cartierul Gară al municipiului Focșani și, totodată, ea reprezintă o reparație morală întrucât s-a zidit pentru a înlocui lăcașul de cult cu același hram dărâmat de autoritățile comuniste în anul 1977.

Tot în această duminică, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a binecuvântat cu Agheazmă și untdelemn sfințit capela și casa de prăznuire din imediata vecinătate a lăcașului de cult, precum și clopotnița.

În cadrul Sfintei Liturghii a un tânăr teolog a primit hirotonia întru diacon.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…