Multiple acțiuni filantropice, în desfășurare în Episcopia Sălajului

Episcopia Sălajului desfășoară noi acțiuni cu caracter filantropic. Astfel, joi, 26 februarie, la sediul Grupei Zalău a Asociației Naționale a Surzilor din România, vor fi împărțite alimente de bază și îmbrăcăminte pentru membrii comunității surdo-muților din Sălaj. Această activitate, desfășurată de Episcopie în colaborare cu Liga Tineretului Creștin Ortodox Zalău, face parte din acțiunile prevăzute într-un parteneriat încheiat în luna decembrie 2008 între Episcopia Sălajului și Grupa Zalău a Asociației menționate. Potrivit acordului încheiat membrii grupei Zalău vor fi sprijiniți în mod constant de Episcopia Sălajului.

În altă ordine de idei, Episcopia Sălajului, în parteneriat cu Liceul de Artă „Ioan Sima”, desfășoară în această perioadă proiectul „Eco Mărțișorul” care are ca obiectiv major strângerea de fonduri pentru ajutorarea unui copil de 7 ani diagnosticat (încă de la vârsta de 2 ani) cu tumoare pe creier și care locuiește într-o locuiță socială cu bunicii săi.

Elevii angrenați în acest proiect, coordonați de doamnele învățătoare Morar Camelia, Coifa Aurica, Onaci Mariana, Jugrestan Viorica și Platon Susana, au confecționat mărțișoare din materiale reciclabile. Aceste mărțișoare vor fi vândute duminică, 1 martie, la bisericile din municipiul Zalău, sumele obținute fiind destinate alinării suferinței acestui copil.

Biroul de presă al Episcopiei Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente