Multi papabili au probleme de sanatate, ceea ce le poate pune probleme in Conclavul elector

Presa din Italia urmareste indeaproape discutiile purtate intre cardinali in aceste zile, dar intrucat informatiile referitoare la continutul dezbaterilor sunt foarte bine pazite, ziarele fac diferite analize referitoare la profilul cardinalului ce va deveni papa. Astfel, presa vorbeste din ce in ce mai mult despre sanatatea papabililor, care este un secret foarte bine pazit.

Problema a devenit foarte importanta incepand de la Papa Ioan Paul I, care a murit in urma unui atac de cord la doar 33 de zile dupa alegerea sa. Dintre cardinalii papabili, despre Carlo Maria Martini se stie ca sufera de maladia Parkinson, despre indianul Ivan Dias se stie ca sufera de un diabet avansat, ca de altfel si brazilianul Claudio Hummes.

Cardinalul italian Camillo Ruini are probleme cardiace, ca si unul dintre cei cu sanse destul de mari in conclav, primatul Belgiei Godfried Danneels. Nici cardinalul Joseph Ratzinger nu pare sa fie scutit de problemele medicale: unele surse, citate de Agentia France Press, sustin ca in urma cu mai multi ani prelatul german a suferit un atac cerebral.

Comentarii Facebook


Știri recente