‘Mortalitatea maternala s-a redus la o patrime din momentul in care a fost respinsa legea pro-avort.’, a spus Konrad Simanski.

Un membru al Parlamentului European din Polonia, Konrad Szymanski, a organizat prima conferinta pro-vita in Parlamentul European. Aceasta s-a numit ‘Drepturile reproductive – fapte, nu ideologie’.

La aceasta conferinta, domnia sa a insistat ca ar trebui analizate diferite declaratii ale Parlamentului European, precum si scopul ‘drepturilor reproductive’.

El a sugerat ca aceasta sintagma trebuie stearsa din dosarul politicilor europene sau cel putin definita in mod clar, astfel incat sa nu includa avortul sau limitarea drepturilor parentale.

Potrivit ‘Life News’, senatorul polonez Konrad Simanski a facut referire la legea poloneza pro-vita si influenta sa asupra sanatatii femeilor din Polonia. El a subliniat ca mortalitatea maternala a scazut la jumatate, numarul sarcinilor spontane s-a diminuat de asemenea, sanatatea generala a femeilor poloneze s-a imbunatatit, iar mortalitatea infantila s-a redus la o patrime. Toate acestea s-au intamplat din momentul in care a fost respinsa legea pro-avort existenta anterior in Polonia.

In general, aceasta conferinta a fost un succes. Ea a fost vazuta ca un pas major spre mobilizarea organizatiilor pro-vita din Uniunea Europeana.

Comentarii Facebook


Știri recente