Monumentele iesene aflate in stare de degradare vor fi restaurate.

‘Toate monumentele din Iasi sunt in stare avansata de degradare si trebuie urgent restaurate.’, a declarat Ministrul Culturii si Cultelor, d-na Mona Musca, in timpul vizitei pe care a efectuat-o duminica in judetul Iasi.

D-na Ministru Mona Musca a mai precizat ca Ministerul Culturii si Cultelor va aloca sume mici pentru reabilitarea acestora, datorita bugetului extraordinar de mic, de doar 0,15% din PIB.

Prin urmare, in acest an, doar Teatrul National si Palatul Culturii vor primi cate 10 miliarde de lei, in timp ce Biserica ‘Sfantul Sava’, Manastirea Frumoasa si Sinagoga Mare vor avea parte de fonduri mult mai mici.

Ministrul Culturii si Cultelor Mona Musca s-a aratat surprinsa de faptul ca unul dintre monumentele importante ale Iasului – Filarmonica – nu a primit nici un ban de la Consiliul Judetean. De asemenea, D-na Ministru a sugerat ca in scurt timp se va scoate la concurs postul de Director al Directiei Judetene de Cultura si va fi demarata o ancheta privind activitatea acestei institutii in ultimii patru ani.

Comentarii Facebook


Știri recente