Monument comemorativ dedicat arhimandritului Ioanichie Bălan

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Romanului, a oficiat ieri, 20 iulie a.c., de sărbătoarea Sfântului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, la biserica cu hramul „Sf. Ilie” din satul Stănița, județul Neamț, slujba Sfintei Liturghii, urmată de dezvelirea bustului părintelui arhimandrit Ioanichie Bălan.

Momentul religios din această zi a venit să completeze seria evenimentelor organizate la Stănița, în memoria apreciatului duhovnic și scriitor bisericesc, întrucât, tot aici, în urmă cu doi ani, biserica din comună a primit numele arhimandritului Ioanichie Bălan. Bustul este o creație aparținând sculptorului Florin Mircea Zaharescu din Roman, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România.

Inițiativa acestui gest deosebit, cunoscut fiind faptul că părintele Ioanichie este fiul acestui sat, a aparținut Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, fiu duhovnicesc al părintelui Ioanichie.

Tot de Sfântul Ilie, la Stănița a avut loc și pomenirea eroilor căzuți în Războiul de Independență și în Primul Război Mondial, urmată de o procesiune de la biserică în centrul satului.

Comentarii Facebook


Știri recente