Monografia Protoieriei II Capitală

La Editura „Basilica” a Patriarhiei Române a apărut Monografia-Album „Protoieria II Capitală”. Lucrarea, tipărită cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adună imagini și informații inedite despre numeroasele lăcașuri de cult din una dintre cele mai mari Protoierii din Arhiepiscopia Bucureștilor, informează TRINITAS TV.

În paginile monografiei au fost folosite date din cronici și pisanii vechi, dar și documente din Arhivele Statului, care constituie mărturii ale evlaviei, dărniciei și creativității deopotrivă a clerului și credincioșilor bucureșteni, din stări sociale diverse și din timpuri diferite.

Lucrarea reprezentă, de asemenea, un reper pentru statornicia în credință a membrilor Bisericii din Capitala României, nu numai în vremuri de tihnă, ci și în vremuri tulburi și grele încercări. De aceea, sfintele lăcașuri constituie cel mai bun argument al dragostei și jertfelniciei vrednicilor înaintași.

Nu în ultimul rând, volumul reprezintă un veritabil album de artă creștin-ortodoxă, adunând la un loc valori arhitecturale românești remarcabile și care pot reprezenta oricând în lume Bucureștiul.

Monografia-Album „Protoieria II Capitală” poate fi achiziționată de la magazinele bisericești și pangarele lăcașurilor de cult din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente