Monede dedicate aniversării a 500 de ani de la încoronarea Sf. Voievod Neagoe Basarab și de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeș

Banca Națională a României pune în circulație și lansează în circuitul numismatic, începând cu data de 25 iunie 2012, două monede: una din aur pentru colecționare și una din alamă, de circulație cu caracter comemorativ, ambele dedicate aniversării a 500 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești a Sfântului Voievod Neagoe Basarab și de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeș, după cum ne informează bnr.ro.

Ambele monede au putere circulatorie pe teritoriul României.

Monedele din aur, pentru colecționare, cu valoare nominală de 100 lei, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului Băncii Naționale a României și casierului central.

Monedele de circulație cu caracter comemorativ, cu valoare nominală de 50 bani, vor avea aceleași caracteristici tehnice cu monedele aflate în prezent în circulație la cupiura de 50 bani.

Monedele de circulație cu caracter comemorativ, cu valoare nominală de 50 bani, vor circula în paralel cu monedele de 50 bani, emisiunea 2005, 2010 și 2011, aflate în prezent în circulație.

Punerea în circulație, în scop numismatic, a monedelor din aur, pentru colecționare, cu valoare nominală de 100 lei, dedicate aniversării a 500 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești a Sfântului Voievod Neagoe Basarab și de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeș, se realizează prin ghișeele sucursalelor regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur pentru colecționare, cu valoare nominală de 100 lei, inclusiv broșura de prezentare este de 1.785,00 lei /buc.

Punerea în circulație a monedelor de circulație cu caracter comemorativ, cu valoare nominală de 50 bani dedicate aniversării a 500 de ani de la urcarea pe tronul Țării Românești a Sfântului Voievod Neagoe Basarab și de la începerea construirii bisericii Mănăstirii Curtea de Argeș, se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit/Trezoreria Statului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…