Moneda din argint dedicata Manastirii Snagov

In conformitate cu prevederile Legii nr.312/2004 privind Statutul Bancii Nationale a Romaniei, Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 3 decembrie 2007, o moneda din argint dedicata Manastirii Snagov, informeaza bnro.ro. Caracteristicile monedei din argint sunt urmatoarele:

– valoare nominala: 10 LEI;

– material: argint 999%;

– greutate: 31,103 grame;

– forma: rotunda;

– diametru: 37 mm;

– calitate: proof;

– margine: zimtata.

Aversul prezinta un fragment din icoana de hram a bisericii Manastirii Snagov – Intrarea Maicii Domnului in Biserica, stema Romaniei, valoarea nominala ’10 LEI’, anul de emisiune 2007, iar in arc de cerc, inscriptia ‘ROMANIA’.

Reversul prezinta, in prim plan, imaginea bisericii Manastirii Snagov, in plan secund, in dreapta, portretul domnitorului Vlad Tepes, la exterior, inscriptia circulara ‘MANASTIREA SNAGOV’.

Monedele, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de o brosura de prezentare a tematicii emisiunii, redactata in limbile romana, engleza si franceza. Brosurile includ certificatul de autenticitate a emisiunii, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central. Monedele vor fi prezentate in cutii adecvate, pe al caror capac este inscriptionata sigla BNR. Tirajul emisiunii este de 500 de exemplare. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a monedelor din argint, din emisiunea dedicata Manastirii Snagov, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente