Monahii de la Sâmbăta de Sus au expus icoane pe sticlă în Germania

În aceste zile, în orașul german Rheinbach, situat în apropiere de Bonn, s-a închis expoziția de icoane pe sticlă realizate de monahii de la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, după cum ne informează mitropolia-ardealului.ro. Expoziția a fost deschisă încă din 27 noiembrie 2011, când un grup de monahi a dat curs invitației directoarei de la Muzeul de Sticlă din Rheinbach, dr. Ruth Fabritius, născută în România, la Moșna-Mediaș. Pentru deschiderea expoziției au mai colaborat consulul general român la Bonn, dr. Vlad Vasiliu, reprezentanți ai comunității românilor din Bonn, domnul Cornel Schiau, precum și colaboratori din Germania, precum Johann Lautner.

„Expoziția a fost cu vânzare și o bună parte dintre icoanele realizate de monahi chiar acolo, în prima săptămână, au fost vândute. Am găsit o deschidere deosebită din partea comunității germane. Am fost prezenți și cu doi preoți din România, la sărbătoarea Bobotezei, oficiind Sfânta Liturghie în biserica românilor din Bonn, unde paroh este părintele Sebastian Suciu, și apoi am colindat comunitatea. Consulatul român de la Bonn ne-a sprijinit mult în această lucrare și ne-a oferit cazare”, a spus starețul mănăstirii brașovene, arhimandritul Ilarion Urs.

Pe viitor, astfel de expoziții vor mai avea loc și în alte muzee din Germania, încât monahii români de la Sâmbăta de Sus, să aibă posibilitatea să-și arate lucrările unui public mai larg. O înfrățire între Mănăstirea de la Sâmbăta de Sus cu Mănăstirea Maria Laach din Germania se va realiza în curând și va oferi monahilor de la ambele așezăminte să viziteze cele două țări, să colaboreze în diferite domenii și să învețe limbile română și germană.

Comentarii Facebook


Știri recente