Momente de bucurie duhovnicească în Parohia Sfântul Antonie cel Mare – Titan

Credincioșii din București se vor putea închina, în zilele următoare, la moaștele Sfântului Cuvios Antonie de la Iezerul – Vâlcea. Ele vor fi aduse, joi, 20 septembrie 2012, la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” – Titan de preoții slujitori ai lăcașului, dar și de credincioșii din această parohie.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS, Părintele diacon Marius Suiugan: ‘Este o sărbătoare de tradiție a parohiei noastre. Pentru prima oară moaștele au fost aduse acum aproximativ 10 ani, și de atunci, în fiecare an, în luna septembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, aducem în pelerinaj pentru o săptămână moaștele Sfântului Antonie cel Mare de la Iezerul – Vâlcea. Vom săvârși Sfânta Liturghie în fiecare zi, iar după amiaza vom oficia slujba Vecerniei sau Sfântul Maslu, Acatistul Sfântului Antonie’.

La încheierea pelerinajului, credincioșii care vor însoți racla cu sfintele moaște, înapoi, în Arhiepiscopia Râmnicului, vor vizita și câteva dintre mănăstirile din zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente