Momente artistice dedicate Nașterii Mântuitorului la Oravița

În baza parteneriatului încheiat între Liceul Teoretic ‘General Dragalina’ din Oravița și Parohia Ortodoxă ‘Adormirea Maicii Domnului’ din același oraș, viața religioasă a credincioșilor orăvițeni a devenit mai dinamică, odată cu implicarea activă în cadrul proiectului Patriarhiei Române ‘Hristos împărtășit copiilor’, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Banat.

Un grup de elevi ai Liceului Teoretic ‘General Dragalina’ din Oravița, înscriși în proiectul ‘Hristos împărtășit copiilor’, a realizat un concurs religios intitulat ‘Cea mai frumoasă clasă decorată de Crăciun’, la care au participat clasele primare și gimnaziale, și un spectacol de poezii și colinde religioase, în cinstea sărbătorii Nașterii Domnului. Spectacolul a fost intitulat generic ‘În țara lui Lerui Ler’ și a avut ca scop deconectarea participanților de la problemele din viața cotidiană și transpunerea într-un tărâm de basm, în care binele triumfă întotdeauna.

Vineri, 17 decembrie, a fost o zi specială pentru credincioșii Parohiei ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Oravița, păstorită de părintele Ion Doru Găvădină, deoarece spectacolul de poezii și colinde religioase le-a umplut sufletele de bucurie, mai ales că printre credincioși se aflau părinți ai elevilor. Spectacolul a debutat cu o scenetă de teatru, prezentată de elevii clasei a V-a, și a continuat cu recitarea de poezii religioase de elevii claselor a VI-a și a VII-a. Poeziile religioase au alternat cu colinde, care au fost cântate de grupul vocal ‘Allegria’ al liceului orăvițean.

‘Seara aceasta a fost un real succes!’

Tema acestui spectacol a fost interesantă deoarece poeziile religioase au fost luate de la mari autori ai prozei românești religioase, precum Mihai Eminescu, Octavian Goga, Radu Gyr, Traian Jugănaru și Vasile Militaru.

‘Putem afirma deschis că nu ne-am dezamăgit ascultătorii și că seara aceasta a fost un real succes. De asemenea, ne-am luat angajamentul ca și cu alte ocazii să organizăm spectacole în biserica noastră, și nu numai, pentru că am înțeles că, fără Dumnezeu, lumea este condamnată să trăiască într-un veșnic întuneric, în care credința și dragostea nu pot exista. Ne bucurăm de faptul că seara aceasta a fost una plină de succes și sperăm să ținem sus stindardul credinței și al emoției religioase, pentru ca Biserica să fie mândră de noi, fiii ei’, a declarat părintele paroh Ion Doru Găvădină.

Comentarii Facebook


Știri recente