Momente aniversare deosebite la Manastirea Neamt

IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, i-a oferit ieri parintelui arhidiacon Ioan Ivan Crucea Moldava (pentru clerici), cea mai inalta distinctie a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, pentru bogata si indelungata sa activitate pedagogica si misionara in slujba Bisericii lui Hristos din Moldova. Evenimentul, prilejuit de implinirea a 91 de ani de viata ai parintelui arhidiacon Ioan Ivan, a avut loc la finalul Sfintei Liturghii oficiata ieri la Manastirea Neamt. In cuvantul tinut cu acest prilej, IPS Parinte Mitropolit Daniel a facut referire la personalitatea deosebita a parintelui prof. Ioan Ivan: ‘Parintele arhidiacon Ioan Ivan implineste 91 de primaveri, el fiind si prieten al Manastirii Neamt si locuieste aici, intr-o casuta alaturi de Manastirea Neamt, de mai bine de jumatate de secol. Felicitam pe parintele profesor arhidiacon Ioan Ivan si pentru aceste frumoase primaveri pe care le-a trait ca pe un dar al lui Dumnezeu cultivat in smerenie si in speranta, si ca un apostol al Bisericii noastre in domeniul spiritualitatii ortodoxe, al istoriografiei ortodoxe romanesti si ca formator de caractere, de personalitati duhovnicesti in randurile tinerilor teologi’.

IPS Parinte Mitropolit Daniel a amintit ieri si de faptul ca la Editura Trinitas a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va aparea in curand o carte care va cuprinde cele mai importante lucrari realizate de parintele arhidiacon Ioan Ivan: ‘Speram ca, in curand, la Editura Trinitas a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei sa apara o carte care sa cuprinda cele mai insemnate din lucrarile sale ca un omagiu de recunostinta adus parintelui profesor Ioan Ivan pentru indelunga si bogata sa activitate misionara, duhovniceasca, teologica, stiintifica si de marturisire a credintei Bisericii noastre in vremuri grele, in vremuri de restriste, dar si in vremuri de libertate. Parintelui profesor in datoram exemplul deosebit de profesor legat de viata liturgica si de viata manastirilor, fiind un contrafort spiritual, un sustinator al acestei manastiri, pentru ca desi nu e preot ca sa spovedeasca, totusi pe foarte multi tineri, profesori si credinciosi i-a sfatuit duhovniceste ca un duhovnic’.

La final, parintele arhidiacon Ioan Ivan i-a multumit IPS Parinte Mitropolit Daniel pentru cuvintele deosebite pe care le-a rostit, dar si tuturor celor prezenti ieri la Manastirea Neamt: ‘Prezenta fratiilor voastre este un lucru extraordinar pentru momentul acesta. Va multumesc pentru rabdarea de care ati dat dovada, si sunt indatorat IPS Mitropolit Daniel al Moldovei si Bucovinei, dar si tuturor parintilor care au facut parte din sobor, cu rugamintea de a va ruga pentru mine, pentru ca datori suntem sa ne rugam unii pentru altii’.

Comentarii Facebook


Știri recente