Moment festiv la Mănăstirea Caraiman

La finalul Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Caraiman oficiată duminică, 20 iulie 2014, a avut loc un moment festiv dedicat sărbătoririi Sfântului Ilie, numele de botez al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, i-a transmis Preafericirii Sale urările de felicitare ale credincioșilor și clericilor.

Deși sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie a fiecărui an, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române (30 septembrie 2007), Preasfinția Sa a subliniat că și în acest moment de sensibilitate din viața Preafericirii Voastre dorim să vă transmitem gândurile noastre cele mai curate și doririle noastre de sănătate, putere de muncă pentru a conduce cu aceeași dăruire totală Biserica noastră în viitorul din ce în ce mai complicat”.

În numele colaboratorilor Preafericirii Sale, din cadrul Permanenței Consiliului Național Bisericesc, Preasfinția Sa a dăruit Patriarhului României un engolpion cu chipul Maicii Domnului, realizat în Atelierele Patriarhiei Române.

„În acest moment atât de fericit din viața Preafericirii Voastre când pomeniți pe cel dintâi ocrotitor pe care l-ați primit la botez din partea părinților Preafericirii Voastre vă dorim ca întreaga viață a Preafericirii Voastre să fie o viață luminată și luminoasă ca această frumoasă zi de hram la Mănăstirea Caraiman la poalele acestui munte care ne amintește de munții în care s-a nevoit Sfântul Mare Proroc Ilie. În semn de prețuire din partea colaboratorilor Preafericirii Voastre din Permanența Consiliului Național Bisericesc vă oferim acest engolpion cu icoana Macii Domnului”, a mai spus Preasfințitul Episcop Varlaam Ploieșteanul.

De asemenea, din partea obștii monahale, părintele stareț David Petrovici a dăruit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române o icoană cu chipul Maicii Domnului și un buchet de flori.

Comentarii Facebook


Știri recente