Moment de bilanț în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie al Buzăului și Vrancei a oficiat astăzi, 3 iulie 2012, Sfânta Liturghie în Catedrala din Buzău, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mihail, Episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, informează TRINITAS TV. Au fost de față colaboratorii de la Centrul Eparhial, părinții protoierei din cele 12 Protopopiate ale județelor Buzău și Vrancea, stareți, starețe și duhovnici din așezăminte monahale, preoți, dar și mireni care fac parte din organismele de conducere ale Arhiepiscopiei. Ei au adus mulțumire lui Dumnezeu pentru împlinirile din viața bisericească din Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei din ultimele trei decenii, de când IPS Epifanie a fost întronizat ca Întâistătător al eparhiei.

„La 30 de ani trăim cu toții această mare bucurie a împlinirilor, dar sunt pătruns și de un regret că în acești 30 de ani nu am făcut mai mult. Este loc de mai bine la Centrul eparhial, la protopopiate și în toate parohiile și mănăstirile noastre. Acum, la ceas aniversar, trebuie să ne luăm angajamentul, în frunte cu mine, ca în continuare, cât Dumnezeu ne va mai îngădui să fim pe acest pământ, să stăruim mai mult pentru zidirea sfintelor locașuri și pentru propovăduirea Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie.

„Este o sărbătoare frumoasă și foarte importantă. Se încep a aduna roadele, 250 de biserici cu catedrale și cu mănăstiri deschise înseamnă multă grijă, multă lucrare și multă osteneală, dar în același timp și multă competență”, a menționat Preasfințitul Părinte Mihail.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, a fost lansat volumul bilingv Slujba ta fă-o deplin, apărută în cadrul Editurii Arhiepiscopiei. Textul și fotografiile color ilustrează principalele activități pastoral-misionare ale ultimilor 30 de ani de viață bisericească în Buzău și Vrancea.

Mulți dintre cei prezenți au fost chiar martori la toate schimbările din viața eclesială a ultimelor decenii de la Curbura Carpaților.

Comentarii Facebook


Știri recente