Moment artistic dedicat mamelor la Școala „Emil Racoviță” din Capitală

Cu prilejul zilei de 8 martie, la Școala cu clasele I-VIII ‘Emil Racoviță’ nr. 93 din București a avut loc o amplă manifestare dedicată mamelor, informează „Ziarul Lumina”. În cadrul manifestării intitulate ‘Te iubesc, mamă’ elevii, pregătiți de Luminița Simion, profesoară de educație muzicală, Cristina Pâslaru, profesoară de limba și literatura română, și Cora Moldoveanu, consilier psihopedagog, au susținut un program artistic, ce a cuprins recitări de poezii, cântece și interpretarea unei piese de teatru, prin care au adus bucurie în sufletele mamelor prezente.

Datorită colaborării dintre Școala ‘Emil Racoviță’ și Parohia ‘Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan’, la eveniment a participat și părintele paroh Gheorghe Șupeală, care a subliniat în cuvântul festiv importanța mamei creștine și exemplul Maicii Domnului în educația copiilor. ‘Biserica, școala și familia formează un triunghi prin care societatea capătă lumină, valoare și deține un rol cu totul deosebit în procesul de evoluție a omului pe pământ. Maica Domnului este legătura noastră pământească cu cerul, cu latura divină a lui Dumnezeu’, a declarat părintele Șupeală. De asemenea, părintele i-a îndemnat pe copii să respecte și să-și iubească părinții. „Copii, să vă bucurați părinții prin dragoste, respect, înțelegere, prin rezultate bune la învățătură, iar părinții vor avea grijă de copiii lor, așa cum căprioara are grijă de puii ei, pentru a se simți ocrotiți, la bine și la greu, chiar dacă sunt momente mai puțin plăcute în viața lor’.

La finalul momentului festiv, fiecare mămică a primit un ‘mărțișor dulce’ dăruit din partea Comitetului de părinți din Școala cu clasele I-VIII ‘Emil Racoviță’. De asemenea, elevii organizatori au pregătit un târg de creație cu obiecte realizate de ei înșiși, de unde colegii lor au putut achiziționa felicitări și flori origami pentru mamele lor.

Comentarii Facebook


Știri recente