Moment aniversar pentru Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române

Cu ocazia praznicului Nașterii Maicii Domnului, Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române (SONFR), filiala Craiova, organizează astăzi, 8 septembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, o serie de activități comemorative, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Prilejul acestor manifestări este împlinirea a o sută de ani de la înființarea SONFR și 14 ani de la reînființarea filialei din Craiova. Organizat sub genericul ‘Ziua femeii creștine’, evenimentul reunește, alături de femeile creștine din Craiova, reprezentante ale unor societăți-surori din întreaga țară, preoți și alți colaboratori apropiați asociației.

Manifestările vor debuta prin participarea la slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala mitropolitană ‘Sfântul Dumitru’ din Craiova. Va urma o slujbă de pomenire a membrelor SONFR mutate la Domnul în cei o sută de ani de existență. După-amiază, de la ora 16:00, în sala de festivități a Căminului preoțesc ‘Renașterea’, va avea loc o sesiune de comunicări susținute de membrele asociației, preoți și profesori de la Facultatea de Teologie din Craiova. Totodată cei prezenți vor putea admira o expoziție cu obiecte tradiționale de artizanat. La final, Grupul vocal ‘Renașterea’ condus de profesoara Mariana Turcitu și Grupul psaltic al Catedralei mitropolitane, condus de profesorul Victor Șapcă, vor susține un concert de muzică religioasă.

Mâine, 9 septembrie, invitatele din țară și gazdele craiovene vor merge în pelerinaj la mănăstirile Bistrița, Arnota, ‘Dintr-un Lemn’ și Horezu.

Apărarea credinței noastre

Societatea Ortodoxă Națională a Femeilor Române a fost fondată în luna mai a anului 1910 de către principesa Alexandrina Cantacuzino. Obiectivul principal al asociației îl reprezenta apărarea credinței ortodoxe și a bisericii strămoșești. SONFR s-a întemeiat sub patronajul vrednicului de pomenire mitropolit primat Atanasie Mironescu și a altor ierarhi, sub protecția Majestății Sale Regele Carol I și a Reginei Elisabeta. Filiala din Craiova a fost înființată șase ani mai târziu, în 1916. În 1948 a fost desființată, iar la data de 25 martie 1996, a reînviat prin contribuția și cu binecuvântarea mitropolitului Nestor Vornicescu.

Comentarii Facebook


Știri recente