Moment aniversar pentru biserica din comuna Popricani, județul Iași

Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din comuna Popricani, județul Iași a aniversat astăzi, 16 ianuarie, două secole de existență. Momentul a fost marcat prin oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, informează Radio TRINITAS.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, Înaltpreasfinția sa a reliefat semnificațiile momentului sărbătorit astăzi de comunitatea credincioșilor din Popricani: „Dăm slavă lui Dumnezeu că au trecut acești 200 de ani din istoria bisericii și că dumneavoastră, preoți și enoriași, vă înscrieți în același drum parcurs de cei care v-au precedat în dreapta credință, că vă aduceți aminte astăzi de cei doi ctitori despre care toți au uitat. Însă, faptul că au zidit biserica, ne amintim de ei după 200 de ani. Aceștia sunt ctitorii cei mari și cei mici. Unii cunoscuți după numele lor, alții sunt cunoscuți doar de Dumnezeu. Aceștia sunt ctitorii în rândul cărora să îl rugăm pe Dumnezeu să ne înscrie și pe noi, prin grija pe care trebuie să o arătăm sfintelor biserici, prin menținerea lor în bunăstare”.

Biserica din Popricani datează de la începutul secolului al XIX-lea. A fost renovată între anii 1984-1987, recent fiind făcute și lucrări pentru amenajarea interioară a bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente